Trattoria romana perustettiin 20 vuotta sitten historiallisen Turun kupeeseen Hämeenkadulle ja se on siitä lähtien tarjonnut italialaisen keittiön antimia turkulaisille ja kaupungissa vieraileville.
Trattoria pysyy paikallaan, mutta nyt sitä luotsaavat eteenpäin uudet ravintoloitsijat, Domenico Sturiale ja Reza Enferadi. He tarjoavat italialaisen keittiön herkkuja jatkossakin kunnioittaen perinteitä mutta lisäten myös ripauksen nykyaikaa.
Trattoria Romana was established 20 years ago close-by the Cathedral of Turku in Hämeenkatu and it has ever since provided local people and visitors with Italian dishes.
Trattoria continues its activity with a new management, Domenico Sturiale and Reza Enferadi, serving Italian culinary specialities with a touch of modernity.
Domenico Sturialella on yli 40 vuoden kokemus ravintola-alasta ja viinialan kaupankäynnistä. Hän aloitti nuorena miehenä työt yhdessä Taorminan sen ajan kuuluisimmista pasticcerioista myymällä tunnettuja sisilialaisia herkkuja. Myöhemmin Domenico lähti maailmalle ja oppi viinien ja ruokien salat tekemällä työtä huippuravintoloissa ja opiskelemalla alaa. Hän luotsasi välillä omaa ravintolaa ja sittemmin hän toimi pitkään viiniasiantuntijana tehden yhteistyötä monien italialaisten viinintuottajien kanssa.
Suomessa Domenico on ollut perustajana ja osakkaana Sergio’s ravintolassa ja Cantina di baccossa, italialaisten viinien maahantuontiyrityksessä, ja hän on itse työskennellyt niissä perustamisesta lähtien n. 18 vuoden ajan. Osuutensa yrityksestä hän myi 2021.
Reza Enferadi on työskennellyt ravintola-alalla 15 vuoden ajan, kokkina ja pääkokkina muutamissa Turun huippuravintoloissa 9 vuotta. Hän on työskennellyt sekä italialaisten että suomalaisten huippukokkien kanssa. Vuodesta 2006 lähtien hän on omistautunut italialaiselle keittiölle, ja italialainen ruoka on hänelle sydämenasia.
Kanssamme työskentelee myös ammattitaitoinen tiimi keittiössä ja salissa.
Domenico Sturiale has got an experience of 40 years in restaurant branch and wine trade. He started as a young man working in one of the most famous Pasticcerie in Taormina selling well-known Sicilian delicacies. Later Domenico left for abroad and learned the secrets of wines and foods working in upmarket restaurants and by studying the branch. For some time he led his own restaurant working there himself. Afterwards his wine expertise brought him to work in the wine trade for many years in collaboration with many Italian wine producers.
In Finland Domenico has been one of the founders and shareholders of Sergio’s restaurant and of Cantina di bacco, the wine import company, hence working there since the beginning for about 18 years. He sold his part of the company 2021.
Reza Enferadi has been working in the restaurant branch for 15 years, as chef and head chef in some of Turku’s best restaurants for 9 years. He has worked with some of Italian and Finnish top chefs. Since 2006 he is devoted to Italian cuisine, and Italian food is dear to his heart.
We have also a professional team working with us in the kitchen and on the floor.
Copyright @ Ravintola Trattoria Romana, Turku
Website by GabiTech Services & Consulting